25.02.2016 18:19

Ajax-jongeling hoopt op kans bij andere club

Danny Bakker (l.) van Jong Ajax schudt Lorenzo Piqué van FC Oss van zich af tijdens het competitieduel in de Jupiler League. (28-09-2015)
Danny Bakker (l.) van Jong Ajax schudt Lorenzo Piqué van FC Oss van zich af tijdens het competitieduel in de Jupiler League. (28-09-2015)

Danny Bakker rekent erop dat hij na dit seizoen niet meer voor Ajax speelt. De jongeling komt weinig aan spelen in het beloftenelftal van de Amsterdammers en beschikt daarnaast over een aflopend contract.

Na de winterstop stond Bakker nog maar één keer in de basis. "Daar is lastig mee te leven, maar de voetballerij is een harde wereld. De trainers hebben aangegeven de voorkeur te geven aan potentiële eerste elftal-spelers. Daar word ik nu niet onder geschaard", legt Bakker de situatie uit op de website van de nummer twee van de Eredivisie.

"Als ik heel eerlijk ben, zie ik bij Ajax op dit moment weinig perspectief. Ik acht mijzelf ook nog niet klaar voor Ajax 1. Daarom is het belangrijk om ergens anders een tussenstop te maken. Wellicht kan ik later ooit terugkeren." Bakker hoopt daarom op een kans bij een andere club op het hoogste niveau in Nederland.

"Als de optie in mijn contract niet wordt gelicht, ben ik transfervrij. In dat geval denk ik dat ik voor veel clubs een interessante speler ben. Dat geldt overigens niet alleen voor spelers die het bij Ajax net niet redden, maar ook bij jongens van PSV of Feyenoord. Ik heb elf jaar in de opleiding gespeeld en een mooi cv opgebouwd, maar dat zegt helemaal niets. Er loopt wel al wat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner