27.02.2016 20:24

Solide FC Twente wint vijf keer op rij

Zakaria el Azzouzi (m.) krijgt de felicitaties van zijn ploeggenoten na het scoren van de 1-0 tijdens FC Twente - FC Groningen. (27-02-2016)
Zakaria el Azzouzi (m.) krijgt de felicitaties van zijn ploeggenoten na het scoren van de 1-0 tijdens FC Twente - FC Groningen. (27-02-2016)

FC Twente heeft haar vijfde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Het elftal van trainer René Hake was verdedigend ijzersterk tegen FC Groningen en scoorde op de juiste momenten via Zakaria el Azzouzi en Jerson Cabral (2-0).

De eerste 45 minuten in de Grolsch Veste waren zeer vermakelijk. Namens FC Groningen was het met name Oussama Idrissi die dreigend was. De rechtsbuiten dwong in de openingsfase Nick Marsman tot het uiterste met een zwabberschot en kreeg na ruim een kwart wedstrijd een mega-kans na een voorzet van Lorenzo Burnet. Echter verlengde de dribbelaar de bal van de linksback tot zijn eigen schrik over het doel. In de tussentijd was het El Azzouzi die aan de andere kant wel wist te scoren.

De Ajax-huurling zag Hidde ter Avest fraai combineren met Hakim Ziyech, en koos vervolgens uitstekend positie bij de eerste paal waar hij de voorzet van de rechtsback binnen kon tikken (1-0). Omdat er voor de rust nog wel kansen waren, maar niet gescoord werd, konden de Tukkers met een voorsprong aan de thee.

In het tweede bedrijf poogde Groningen meer druk te zetten en dat resulteerde in veel voorzetten vanaf de beide flanken, maar telkens waren het Bruno Uvini en Joachim Andersen die hun collega’s Danny Hoesen en Michael de Leeuw aftroefden in de lucht. Twente kreeg op haar beurt in de tegenstoot regelmatig een goede mogelijkheid, maar het duurde tot de tachtigste minuut voordat de Tukkers de wedstrijd beslisten.

Ziyech stuurde Kamohelo Mokotjo met een prachtpass de diepte in, waarna de Zuid-Afrikaan lang wachtte, maar uiteindelijk op het juiste moment klaarlegde voor de inlopende Cabral. Laatstgenoemde schoot de bal vol overtuiging in het dak van het doel en bracht het thuispubliek daarmee in extase (2-0).

Daardoor wonnen de Tukkers na FC Utrecht (3-1), sc Heerenveen (1-3), Roda JC (0-1), SC Cambuur (3-0) ook hun vijfde wedstrijd op rij, waardoor nummer tien Groningen nu wordt genaderd tot op drie punten.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner