27.02.2016 22:37

Willem II verrast Vitesse en wint in Arnhem

Nathan baalt na de 1-0 van Willem II tijdens het competitieduel Vitesse - Willem II. (27-02-2016)

Willem II heeft zaterdagavond een verrassende overwinning geboekt op Vitesse. Uit een corner scoorden de Tilburgers de enige goal van de wedstrijd.

De eerste helft in Arnhem was slaapverwekkend, want echte kansen waren er nauwelijks. De thuisploeg kreeg al wel vrij vroeg in de wedstrijd een vrije trap op een kansrijke positie, maar de bal ging aan alles en iedereen voorbij en uiteindelijk ook voor het doel van Kostas Lamprou langs. Bij Lucas Andersen ontbrak de scherpte en was de laatste pass tot twee keer toe niet goed, waardoor er ook voor Willem II niet echt mogelijkheden ontstonden.

Willem II liet zich inzakken om Vitesse op te vangen en deed dat met succes. Alleen Shiran Yeini kreeg twee mogelijkheden om te schieten. Eén keer schoot hij recht in de handen van Lamprou, de tweede keer was hij dichter bij een goal. Met zijn tweede poging raakte hij de onderkant van de lat. Het duurde tot vlak voor rust voordat Willem II de eerste doelpoging deed, via Frank van der Struijk. Vanaf dertig meter schoot hij ruim over. Vlak voor rust ontstond nog een scrimmage voor het doel van de Tilburgers, maar Vitesse wist niet te profiteren.

Na rust kwam er wat meer leven in de brouwerij. Vlak nadat de bal weer aan het rollen was gebracht, schoot Marvelous Nakamba net naast het doel van Lamprou. Even later kreeg hij opnieuw alle tijd en ruimte om uit te halen, maar via de hand van Lamprou en de lat ging de bal over het doel. De Arnhemmers leken dicht bij een goal, maar na ruim een uur spelen was het Willem II dat uit het niets de leiding nam. Een corner van Andersen kwam op het hoofd van Terell Ondaan terecht en viel in het doel.

In het uitvak was het meteen feest, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Al was het wel Willem II dat even later de beste mogelijkheid kreeg om opnieuw te scoren, weer via Ondaan. Dit keer had Eloy Room echter een prima redding in huis. Beide teams wisselden. De doelpuntenmaker werd vervangen door Robert Braber, die op tien ging spelen, Andersen verhuisde naar de linkerflank. Bij Vitesse kwam Isaiah Brown in het veld voor het laatste kwartier. In het resterende kwartier gebeurde er echter aan beide kanten van het veld niets, waardoor Willem II verrassend met drie punten naar huis ging.

Vitesse staat nu zesde, maar de verschillende in de subtop zijn klein. Een play-off plek voor Europees voetbal zou dan ook nog zomaar in gevaar kunnen komen. Willem II doet juist goede zaken en neemt weer wat verder afstand van de degradatiezone.

Door: Jessica Westdijk