27.02.2016 17:50

Knappe zege van Chelsea bij Southampton

Branislav Ivanović heeft zijn ploeg op voorsprong gezet en wordt geknuffeld door Gary Cahill (l.). Diego Costa en John Mikel komen aangestormd om het feestje mee te vieren. (27-01-2016)

Chelsea heeft zaterdagmiddag een knappe 1-2 uitzege geboekt bij Southampton. Lange tijd kon de ploeg van Guus Hiddink aanvallend geen vuist maken, maar een sterke tweede helft zorgde voor een einde aan de ongeslagen reeks van Ronald Koeman die op 2 januari begon.

Beide ploegen opende de wedstrijd afwachtend. Hoewel Chelsea iets meer balbezit had, kon de ploeg aanvallend geen vuist maken. Southampton liet de bezoekers komen en wachtte rustig op de kansen. Hoewel het tempo hoog lag en het spel op en neer golfde, bleven kansen uit en dat was veelal te wijten aan onzorgvuldigheid in de passing in de laatste fases van de aanval.

Na ruim een half uur spelen pakte Fraser Forster een clubrecord. De doelman kreeg in de 35e minuut al 667 minuten op rij geen tegendoelpunt en nam het record uit 2001 van Paul Jones over. De wedstrijd leek doelpuntloos naar de rust te gaan, maar Shane Long profiteerde optimaal van geklungel van Abdul Rahman Baba. De aanvaller onderschepte een kopbal van de Ghanees en snelde op doelman Thibaut Courtois en rondde fraai af.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Chelsea zocht iets meer de aanval terwijl Southampton achterover leunde. Lange tijd leken de bezoekers aanvallend geen vuist te maken, maar een kwartier voor tijd viel de treffer toch. Diego Costa zette goed door en legde de bal terug op Cesc Fàbregas. De Spanjaard wilde voorgeven, maar omdat niemand de bal toucheerde eindigde zijn inzet plots in het doel, 1-1.

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar een minuut voor tijd zorgde aanvoerder Branislav Ivanović ervoor dat zijn ploeg met de drie punten naar huis ging. De Servische verdediger knikte een corner van de Willian achter Forster. Door de nederlaag komt er een einde aan de ongeslagen reeks van Southampton, terwijl Chelsea nog niet heeft verloren op Engelse bodem onder leiding van Guus Hiddink.

Door: Bastiaan Vrijhof