28.02.2016 09:14

Cocu ziet mentaal sterke ploeg tegen ADO

De spanning is van het gezicht van trainer Phillip Cocu af te lezen in de slotfase van de Champions League-wedstrijd tussen PSV en VfL Wolfsburg. (03-11-2015)

Phillip Cocu is bijzonder tevreden met de 2-0 overwinning tegen ADO Den Haag. De trainer van PSV vond zijn ploeg volwassen spelen, maar was vooral blij dat zijn team kort na de Champions League kraker tegen Atlético Madrid de punten in Eindhoven hield.

Het gebeurt namelijk wel vaker dat clubs na de Europese speelronde punten laten liggen in de Eredivisie. "Het is eerder zwaar in het hoofd dan fysiek. Op een competitiewedstrijd zit wat minder spanning en minder ambiance dan in de Champions League. Ze zijn er goed mee omgegaan", geeft Cocu aan tegenover Fox Sports.

Het duurde even voordat de 1-0 viel, maar twintig minuten voor tijd verloste Marco van Ginkel met een subtiel hakballetje zijn ploeg met een treffer. "Ik was ervan overtuigd dat we zouden scoren. Het team heeft het vertrouwen dat die goal wel gaat vallen." De trainer overtuigde zijn ploeg in de rust dat ze een stapje harder moesten lopen en het tempo moesten opvoeren, zodat er extra kansen zouden komen.

"We zijn altijd in staat te scoren, ook in laatste kwartier eventueel. Je moet niet te ongeduldig worden. Je moet wel de druk blijven opvoeren, maar wel blijven spelen zoals we kunnen. Dat hebben we gedaan." Door de overwinning behoudt PSV minimaal voor een week de koppositie in de Eredivisie. Met een wedstrijd minder, staat Ajax op vier punten achterstand.