28.02.2016 09:29

Bouy: "Scheids heeft de wedstrijd vermoord"

Dirk Kuyt (l.) probeert Ouasim Bouy (r.) in de hoek vast te zetten tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)
Dirk Kuyt (l.) probeert Ouasim Bouy (r.) in de hoek vast te zetten tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Feyenoord. (14-02-2016)

Ouasim Bouy kreeg al na een half uur spelen zijn tweede gele kaart na overtredingen op Erik Bakker en Martin Barto. Doordat zijn ploeg een uur met tien man speelde, was dat mede aanleiding voor de 1-0 overwinning van Cambuur Leeuwarden. Bouy was niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Siemen Mulder.

De middenvelder annex verdediger, die gehuurd is van Juventus, vond dat beide overtredingen niet zwaar genoeg waren voor een gele kaart. "Bij de eerste kaart was ik echt verbaasd. Ik raakte die jongen helemaal niet. Hij liet zich zomaar vallen. Het was zo overduidelijk, ik schrok dat ik een kaart kreeg", geeft Bouy aan in gesprek met Fox Sports.

Op de rand van de zestien zette hij vervolgens een tackle in op Barto, maar raakte de aanvaller van Cambuur niet. "Die spits liet zich heel makkelijk vallen. Dat had de scheidsrechter moeten zien. Hij heeft de wedstrijd vermoord." Bouy meende zelfs dat scheidsrechter Mulder hem extra in de gaten hield. "Ik werd echt gezocht door hem. Waar is dat nou voor nodig?"

Bouy kreeg na afloop steun van zijn trainer Ron Jans. "Het was een heel merkwaardige rode kaart. Het voordeel ging vanavond wel heel erg naar Cambuur, als je kijk hoe agressief zij waren. Wij mochten de bal niet wegschieten, zij wel… We hebben slecht gespeeld en verloren. Ergens gun ik Cambuur de zege ook nog wel, maar ik baal hier enorm van", zei de trainer met een kritische noot over zijn eigen ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner