29.02.2016 10:53

'Assistenkoning' Locadia: "Ik scoor liever"

PSV viert de 1-0 van Marco van Ginkel (r.) tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)
PSV viert de 1-0 van Marco van Ginkel (r.) tijdens het competitieduel PSV - ADO Den Haag. (27-02-2016)

Jürgen Locadia staat dit seizoen door de aanwezigheid van Luuk de Jong veelvuldig aan de rechter- of linkerkant van de aanval. De spits ontpopt zich tot koning van de assist, maar tevreden is Locadia niet. 

Tegen ADO Den Haag schoot Locadia op het doel, waarna Marco van Ginkel de bal toucheerde. Daardoor staat Locadia alweer op acht assists dit seizoen, maar de aanvaller scoort liever zelf. "Ik denk dat de bal er zonder Marco ook was ingegaan. Het is mooi dat ik een assist heb kunnen leveren, maar ik had liever een goal gemaakt", aldus de aanvaller tegen De Telegraaf.

Waar Phillip Cocu vertrouwen heeft in Locadia is de spits zelf erg kritisch op zichzelf. "De trainer is tevreden, maar hij weet ook dat ik pieker over mijn rendement. De trainer zegt dan dat ik belangrijk ben voor het team. Maar ik ben een spits en leef van goals."

Locadia staat weliswaar opgesteld als buitenspeler, hij vindt zichzelf een spits. "Het is moeilijker om vanaf deze positie te scoren. Al krijg ik elke wedstrijd wel één of twee schotkansen. Ik blijf zoeken naar mijn momenten. Want ik ben een spits en scoor liever dan dat ik een assist geef."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner