02.03.2016 20:20

Fosu-Mensah krijgt basisplaats bij United

Timothy Fosu-Mensah (l.) is tijdens zijn debuut voor Manchester United in duel met Arsenal-speler Alex Iwobi (r.). (28-02-2016)
Timothy Fosu-Mensah (l.) is tijdens zijn debuut voor Manchester United in duel met Arsenal-speler Alex Iwobi (r.). (28-02-2016)

Het zijn bijzondere dagen voor Timothy Fosu-Mensah. De achttienjarige Nederlander maakte afgelopen zondag zijn debuut voor Manchester United en mag woensdagavond tegen Watford voor het eerst in de basis starten bij The Red Devils.

Trainer Louis van Gaal geeft Michael Carrick rust, dus maakt Fosu-Mensah zich op voor zijn basisdebuut voor de Engelse topclub. De jonge middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, deed zondag tegen Arsenal (3-2 winst) veertig minuten mee. Fosu-Mensah is volgens statistiekenbureau Opta de op twee na jongste speler ooit die namens Manchester United in de Premier League start.

Naast Fosu-Mensah begint Manchester United met nog twee Nederlanders in de basis: Daley Blind en Memphis Depay. Anthony Martial is hersteld van een blessure en staat ook in de basiself. Dat geldt eveneens voor Marcus Rashford, die zowel bij zijn debuut in de Europa League als in de Premier League twee keer het net trof.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner