02.03.2016 22:52

Machtig Liverpool veel te sterk voor City

Liverpool FC heeft revanche genomen op de nederlaag van afgelopen weekend in de finale van de League Cup. Toen was Manchester City sterker na strafschoppen. In de Premier League was Liverpool een stuk beter: 3-0.

De nederlaag is een hele dure voor City, aangezien de achterstand op koploper Leicester City nu tien punten blijft. De Engelse gigant haakt daarmee voorlopig af in de titelstrijd in de Premier League. De druk was dus hoog voor de mannen van Manuel Pellegrini en zo voetbalde het ook. Waar Liverpool Frank en vrij op het veld stond, leek City lamgeslagen en bezweek het onder de druk. Niet voor niets stond Liverpool bij rust al met 2-0 voor. Die voorsprong was dan ook meer dan terecht.

De ploeg van Jürgen Klopp speelde enthousiast, fris en fruitig. Met name Roberto Firmino was wederom in topvorm. Toch was het Adam Lallana die de 1-0 voor zijn rekening nam. De buitenspeler kwam vanaf links naar binnen en schoot vanaf twintig meter met links op het doel. De bal leek houdbaar voor doelman Joe Hart, maar de keeper werd toch verrast door het schot: 1-0. Daarmee toont Lallana zijn goede vorm van de laatste weken. Hij scoorde in de laatste vier duels, drie keer en dat is net zo vaak als de wedstrijden die hij daarvoor speelde voor Liverpool. Daarmee lijkt hij zijn draai eindelijk gevonden te hebben.

Liverpool leek sowieso alsof zij degene waren die voor het kampioenschap streden in plaats van Manchester City. Het rook bloed en sloeg erna weer toe. Roberto Firmino passte hard in de voeten van James Milner die de zestien in dook. Eén-op-één met Joe Hart faalde de oud-speler van Manchester City niet en schoot de 2-0 binnen. Daarmee is Milner de tweede speler die ooit namens Manchester City tegen Liverpool scoorde en ook namens Liverpool tegen Manchester City scoorde. De enige speler die dat eerder presteerde was Robbie Fowler.

Door de goal van Milner zat Liverpool echter op rozen. City won dan weliswaar de League Cup, door de 2-0 achterstand bij rust moest Pellegrini zich serieus zorgen maken over de titelkansen. De Chileen moest een plan verzinnen om zich terug te knokken in het duel. Wilfried Bony moest de verpersoonlijking van de wederopstanding worden. Pellegrini bracht de Ivoriaanse spits in als stormram. Maar aan rammen kwam Bony niet, omdat de bal daar simpelweg niet erg vaak kwam. Sterker nog: Liverpool ging op jacht naar de 3-0. En die kwam er dan ook. Firmino beloonde zijn sterke wedstrijd, nadat Lallana hem de bal gaf na balverlies van City. Met die 3-0 werd er verwacht dat er gas terug genomen zou worden, maar onder luid gejuich van het publiek ging Liverpool juist op jacht naar de 4-0. Ondanks de drang van de thuisploeg kwam de vierde treffer er niet en bleef het bij 3-0.

Met de nederlaag verloor Manchester City voor de derde keer op rij. De laatste keer dat dat gebeurde was alweer acht jaar geleden. In november 2008 kreeg het ook drie keer klop. City haakt voor nu in ieder geval af voor de titelstrijd, terwijl Liverpool stiekem nog mag hopen op Europees voetbal. Het is geklommen naar een zevende plek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner