02.03.2016 23:13

United verslaat Watford dankzij vrije trap Mata

Juan Mata heeft trainer Louis van Gaal woensdagavond een groot plezier gedaan door puntenverlies voor Manchester United te voorkomen. De Spanjaard schoot op Old Trafford tegen Watford zeven minuten voor tijd prachtig raak uit een vrije trap: 1-0. Die late treffer houdt de hoop van de Mancunians, geplaagd door veel blessureleed, op een goede eindklassering levend.

Van Gaal stuurde een Nederlands getint elftal het veld in. Behalve Daley Blind en Memphis Depay had nu ook de jeugdige Timothy Fosu-Mensah een basisplaats. Afgelopen weekeinde viel hij al in. In de aanval had de weer fitte Anthony Martial gezelschap van Marcus Rashford, de jonge ster uit de gewonnen duels met FC Midtjylland en Arsenal. Bij Watford bleef huurling Nathan Aké op de bank.

Liverpool was United ook ter wille door concurrent Manchester City, vierde op de ranglijst, overtuigend te verslaan: 3-0. Adam Lallana, James Milner en Roberto Firminho maakten het verschil. ManCity en ManUnited hebben nu beide 47 punten, maar de ploeg van coach Manuel Pellegrini had daar één wedstrijd minder voor nodig.

Ranglijst

Helemaal bovenin liet Tottenham Hotspur de kans Leicester City op doelsaldo te verdringen van de eerste plaats liggen. De nummer twee van de ranglijst verloor de Londense derby bij West Ham United met 1-0. Michail Antonio zette de thuisclub, eveneens bezig aan een goed seizoen, al na zeven minuten op voorsprong. Die werd met succes verdedigd.

Arsenal kon ook al niet profiteren van het verrassende gelijkspel van Leicester (2-2 tegen West Bromwich Albion). Trainer Arsène Wenger zag zijn team tot zijn afgrijzen thuis falen tegen Swansea: 1-2. Welshman Ashley Williams bezorgde de bezoekers een kwartier voor tijd de kostbare zege. Basisspeler Leroy Fer had toen toen net plaats gemaakt voor Jay Fulton.

Stoke City, met Erik Pieters en Ibrahim Afellay aan de aftrap, zorgde ervoor dat de problemen van Newcastle United onveranderd groot bleven. Een late treffer van de Zwitser Xherdan Shaqiri volstond: 1-0. Bij Newcastle maakten Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum dat van nabij mee. Hun club is nu voorlaatste in de Premier League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner