03.03.2016 10:30

KNVB laat Twente instromen in de Topklasse

Hakim Ziyech heeft balbezit tijdens het competitieduel FC Twente - FC Groningen. (27-02-20160
Hakim Ziyech heeft balbezit tijdens het competitieduel FC Twente - FC Groningen. (27-02-20160

FC Twente speelt vanaf aankomend seizoen mogelijk zijn wedstrijden in de Topklasse. Mocht de club uit Enschede de proflicentie kwijtraken, dan mag FC Twente op het vierde Nederlandse niveau instromen.

"Als er geen sprake is van een faillissement gaat FC Twente spelen in de huidige Topklasse, die dan Derde Divisie gaat heten", vertelt KNVB-directeur Bert van Oostveen aan De Telegraaf. "Daarboven zitten dan de nieuwe Tweede Divisie, de Jupiler League en de Eredivisie, zodat een club minstens drie jaar nodig heeft om terug te keren op het hoogste niveau."

FC Twente kan in dat geval een voorbeeld nemen aan Glasgow Rangers. In 2012 werd de Schotse topclub failliet verklaard. De club mocht onder de naam The Rangers FC instromen in de Schotse League Two (vierde niveau). De Schotten promoveerden twee seizoenen op rij, maar spelen nu voor het tweede seizoen in de Schotse Championship (tweede niveau). De club heeft op dit moment echter een voorsprong van veertien punten op nummer twee Hibernian FC, waardoor Rangers FC volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk terugkeert op het hoogste niveau in Schotland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner