03.03.2016 12:03

Willem II hoeft zich geen zorgen te maken

Willem II hoeft zich geen zorgen te maken. De Tilburgers werden in verband gebracht met matchfixing omdat er bijzonder veel geld werd ingezet op het duel met NEC Nijmegen (1-0 overwinning voor NEC).

"Er is op dit moment geen reden om ons zorgen te maken", aldus algemeen directeur van Willem II, Berry van Gool, tegenover Voetbal International. "We bagatelliseren niets. We sluiten onze ogen echt niet voor het probleem matchfixing an sich. Dat kan overal voorkomen. Maar we moeten er ook voor waken niet meteen van het ergste uit te gaan wanneer media met verdachtmakingen komen."

"Ik bedoel: op onze wedstrijd tegen Achilles '29 werd ooit ook opvallend veel geld ingezet", vervolgt de algemeen directeur van Willem II. "Ook daar is nooit iets geks uitgekomen. Ik geloof er honderd procent in dat onze selectie te goeder trouw is. Ik steek mijn hand in het vuur voor ze."

NEC kreeg in het duel met Willem II een strafschop na vermeend hands van Stijn Wuytens, die inmiddels naar AZ Alkmaar is vertrokken. Daarnaast werd Willem II-verdediger Frank van der Struijk vlak voor tijd met twee keer geel uit het veld gestuurd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner