04.03.2016 15:55

Topklasse wordt volgend seizoen Derde divisie

De Topklasse krijgt een nieuwe naam vanaf volgend seizoen: Derde Divisie. De KNVB meldde dat een meerderheid van de clubs uit de Topklasse met die naamswijziging heeft ingestemd. Samen met de Coöperatieve Vereniging Topklasse (CVT) had de voetbalbond een enquête gehouden.

De hele voetbalpiramide gaat volgend seizoen op de schop. In de nieuwe opzet zit achter de Eredivisie een Eerste divisie, een Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen.

De verdeling zal net zoals voorgaande jaren op basis van voorkeursdag zijn. De KNVB had ook voorgesteld een indeling per regio te maken, maar de clubs gaven aan in ieder geval voor komend seizoen een divisie op zaterdag en een op zondag te verkiezen.

"Het is mooi dat clubs zich in meerderheid hebben uitgesproken voor de naam 'derde divisie'. Hier hoopten we op. Volgens ons is het goed dat de vier hoogste divisies van Nederland qua naam- en regelgeving op elkaar aansluiten. Met deze naamsverandering straalt de nieuwe voetbalpiramide nog meer eenheid uit'', liet directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee weten op de website van de KNVB.

ANP/voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner