05.03.2016 11:31

De Boer blij met ontwikkeling van Andersen

Lucas Andersen staat zondag voor het eerst tegenover zijn werkgever. De verhuurde Deen verdedigt momenteel de clubkleuren van Willem II, maar staat nog onder contract bij Ajax. Trainer Frank de Boer is content met de ontwikkeling van Andersen.

"Lucas keert na dit seizoen in principe terug. Ik denk dat hij bij Willem II een erg goede ontwikkeling doormaakt", stelt de eindverantwoordelijke in Amsterdam op de persconferentie voor het Eredivisie-duel. Ajax speelde eerder dit seizoen al tegen Willem II, Andersen maakte een week later de overstap naar Tilburg. De Scandinaviër heeft inmiddels een basisplaats afgedwongen bij Willem II.

"Het is goed voor hem om wedstrijden te spelen in de Eredivisie", vindt De Boer. "Dat hij goed kan voetballen weten we allemaal, maar het was zaak om een man te worden." Het feit dat Andersen nu tegen Ajax speelt, kan een pijnlijke aangelegenheid worden. Als de creatieveling scoort tegen zijn broodheer, kan dat pijnlijke gevolgen hebben. "Het zij zo, dan hadden we hem niet moeten verhuren. Ik begrijp dat het gevoelig kan liggen. Als hij ons punten afsnoept, speelt hij volgend jaar misschien geen Champions League."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner