05.03.2016 19:56

Van der Hoorn fit genoeg voor Willem II-uit

Mike van der Hoorn (l.) timet zijn sliding perfect en troggelt zodoende Brahim Darri de bal af. (26-01-2016)
Mike van der Hoorn (l.) timet zijn sliding perfect en troggelt zodoende Brahim Darri de bal af. (26-01-2016)

Ajax kan in de competitiewedstrijd tegen Willem II gewoon beschikken over Mike van der Hoorn. De mandekker raakte deze week geblesseerd op de training, maar is op tijd hersteld voor het treffen op de zondagmiddag.

Van der Hoorn haakte met liesklachten af tijdens de training van Ajax, maar herstelde wonderbaarlijk snel. Zodoende kan trainer Frank de Boer opgelucht ademhalen, aangezien de spoeling dun is in de verdedigende linie. Kort achter elkaar vielen Kenny Tete en Jaïro Riedewald uit met ernstige blessures, waardoor De Boer meerdere malen moest schuiven in zijn verdediging.

Joël Veltman is tegenwoordig rechtsback, terwijl Ricardo van Rhijn vaker bij de selectie zit. Omdat Van der Hoorn deze week nog niet volledig fit was, krijgt Damian van Bruggen weer een plek bij de selectie. De negentienjarige mandekker speelt zijn wedstrijden normaal gesproken bij Jong Ajax, maar is voor de zekerheid bij het eerste elftal gehaald. Tegen Excelsior zat Van Bruggen ook al op de bank, maar toen kwam het niet tot een debuut.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner