05.03.2016 20:53

Barto wil drukke schema Feyenoord uitbuiten

Timo Letschert (l.) wint tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - FC Utrecht het kopduel van Martijn Barto. (12-02-2016)
Timo Letschert (l.) wint tijdens de competitiewedstrijd SC Cambuur - FC Utrecht het kopduel van Martijn Barto. (12-02-2016)

Met in het achterhoofd de nederlaag van De Graafschap bij PEC Zwolle reist SC Cambuur zondag af naar Rotterdam voor het duel met Feyenoord. Martijn Barto beseft dat de Stadionclub volle weken achter zich heeft liggen.

SC Cambuur stond aan het einde van de vorige speelronde onderaan de Eredivisie, maar het antwoord van de Friezen was formidabel. Er werd met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle, waardoor de rode lantaarn werd overgedragen aan de gepromoveerde Superboeren. Nu De Graafschap al heeft verloren in speelronde 26, is het aan SC Cambuur om te profiteren. Barto denkt dat een stunt tegen Feyenoord tot de mogelijkheden behoort, omdat de club een doordeweekse wedstrijd in de benen heeft.

"We gaan daar niet heen om te genieten", stelt Barto in gesprek met het clubkanaal. "Feyenoord heeft een druk programma gehad dus dat zou in ons voordeel kunnen werken", kijkt de spits van de formatie uit Leeuwarden naar het bekerduel dat Feyenoord donderdag nog afwerkte. In de halve finale ging het niet makkelijk tegen AZ, waardoor de Rotterdammers tot de negentigste minuut met krachten strooiden. Als SC Cambuur Feyenoord wil verslaan, dan moet het nu gebeuren.

"Bovendien zijn wij niet in de positie om te gaan genieten, de positie op de ranglijst waar we staan laat dat niet toe. Er moet weer gevochten en gevoetbald worden. We moeten alles uit de kasten halen om een resultaat te behalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner