06.03.2016 09:45

De Jong: "Wie ons stopt? Kunnen alleen wij"

Luuk de Jong (m.) komt hoog in het luchtduel met Hedwiges Maduro tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen - PSV. (05-03-2016)
Luuk de Jong (m.) komt hoog in het luchtduel met Hedwiges Maduro tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen - PSV. (05-03-2016)

Luuk de Jong is van mening dat er in de Eredivisie geen ploeg meer is die de Eindhovenaren kan stuiten op weg naar de titel. PSV won zaterdag met 3-0 van FC Groningen en blijft daardoor voor de nummer twee Ajax staan. Ook als de Amsterdammers zondag winnen van Willem II, blijft het verschil tussen de nummers één en twee een punt.

"Wie ons stopt? Ik hoop niemand. Ik denk dat wij dat alleen zelf kunnen", spreekt De Jong vol zelfvertrouwen na de overwinning op de Groningers. Voor de verandering had de spits en aanvoerder van de regerend landskampioen geen direct aandeel in de overwinning van zijn club, Jetro Willems, Davy Pröpper en Jürgen Locadia scoorden.

Voor PSV breken nu spannende weken aan. Eerst wacht nog het competitieduel met sc Heerenveen, maar daarna speelt de koploper twee absolute toppers. Er wordt in een directe confrontatie met Ajax gespeeld om de koppositie en daarvoor wacht de returnwedstrijd tegen Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League.

"Foutjes worden dan meteen afgestraft, dus die mogen we niet maken. Hopelijk kunnen we weer zo spelen zoals we nu al een tijdje spelen en dan ook nog een goaltje maken", kijkt De Jong met FOX Sports naar het Europese duel. In eigen huis hield PSV de Spaanse topploeg knap op een 0-0 gelijkspel, waardoor de Brabanders een zeer gunstige uitgangspositie hebben in het Vicente Calderón.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner