06.03.2016 12:29

Pröpper ziet zijn PSV groeien en controleren

Davy Pröpper (l.) kan een lange bal van achteruit niet aannemen, omdat Hedwiges Maduro een slim duwtje in de rug uitdeelt tijdens FC Groningen - PSV. (05-03-2016)
Davy Pröpper (l.) kan een lange bal van achteruit niet aannemen, omdat Hedwiges Maduro een slim duwtje in de rug uitdeelt tijdens FC Groningen - PSV. (05-03-2016)

PSV is op titelkoers en Davy Pröpper ziet tot zijn opluchting dat dit gepaard gaat met prima voetbal. Achterin heeft de regerend landskampioen de zaakjes op orde en voorin zijn de Eindhovenaren nagenoeg altijd dreigend.

"Het gaat goed en het gaat zoals we willen", vertelt Pröpper na een nieuwe overwinning in de Eredivisie aan PSV TV. Ditmaal werd FC Groningen opzij gezet met een 3-0 overwinning. Voor PSV betekende dit de tiende Eredivisie-winst op rij en de vijfde opeenvolgende keer dat er een clean sheet werd genoteerd. "We spelen op de nul en we scoren altijd, dus dan win je de wedstrijden", gaat Pröpper Cruijffiaans verder.

Zelf was Pröpper trefzeker tegen FC Groningen. "Het was een fantastische aanval. Vanuit links veroverden we de bal en we openden gelijk naar rechts. Jürgen Locadia zag mij staan en die geeft 'm perfect op mijn linker. Of het de mooiste is weet ik niet." Zijn goal betekende de 2-0 tegen FC Groningen en vanuit daar werd het duel rustig uitgespeeld.

"Daar zijn we ook in gegroeid. Drie minuten voor tijd krijgen zij één grote kans, maar we spelen die wedstrijd wel goed uit. Het was niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar we hadden wel de controle en dat hebben we steeds vaker. Dat is wel heel lekker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner