06.03.2016 14:21

Van Gaal geeft jeugdspelers graag de kans

Louis van Gaal is van mening dat door zijn beleid meer jeugdspelers doorstromen in het eerste elftal van Manchester United. Zo maakte onlangs supertalent Marcus Rashford zijn debuut tegen FC Midtjytlland en deed de Nederlander Timothy Fosu-Mensah dat een paar dagen later tegen Arsenal (3-2 winst).

"Het leidt niet altijd tot succes, maar als je ziet hoeveel spelers ik een kans geef, uiteindelijk zijn het er maar twee of drie die het tot het eerste elftal schoppen. Maar als je mij als manager hebt, dan heb je veel kansen", geeft de trainer aan op de officiële website van Manchester United. Van Gaal denkt ook te weten wat de sleutel tot succes is voor jonge voetballers.

"Zij moeten open staan voor hun manager, de staf en natuurlijk voor alle spelers die kunnen helpen. Maar het begint altijd met de speler zelf. Niet bij de manager. Het begint met de speler, maar hij moet voor veel zaken open staan. Niet alleen op tactisch en technisch gebied, maar ook hoe hij in het leven staat, hoe hij zijn loopbaan kan verweven met zijn leven. Want dat is ook belangrijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner