06.03.2016 16:23

Vitesse in de laatste minuut langs Roda JC

Isaiah Brown opent de score bij Roda JC - Vitesse. Het is zijn eerste competitiedoelpunt voor de Arnhemmers. (06-03-2016)

Vitesse heeft zondagmiddag met 1-2 gewonnen in Kerkrade van Roda JC. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar in de blessuretijd van de wedstrijd maakte invaller Yuning Zhang de winnende treffer voor de Arnhemmers.

Zonder de geblesseerde Marvelous Nakamba werd het tijd dat Vitesse weer eens punten ging pakken. Daarvoor moest Vitesse wel Roda JC verslaan, dat in de vorige speelronde Heracles Almelo met 0-5 vermorzelde. De thuisploeg begon dan ook goed aan de wedstrijd en leek als eerste aanspraak te maken op een doelpunt. Rydell Poepon en Mike van Duinen kregen enkele kleine kansjes, maar de grootste kans was na een half uur spelen voor Georgiy Zhukov. De middenvelder kreeg plots de bal voor zijn voeten, maar wist van dichtbij Vitesse-doelman Eloy Room niet te verschalken.

Vitesse daarentegen had weinig te vertellen en moest zich met name richten op verdedigende taken. Toch kwamen de Arnhemmers uit het niets op voorsprong. Een prachtige lange pass van achteruit werd knap gecontroleerd door Isaiah Brown, waarna hij de bal prachtig in de hoek volleerde. Vitesse werd na de goal sterker en kreeg nog een goede mogelijk via Valeri Qazaishvili, maar hij ging voor eigen succes terwijl zijn tegenstanders er beter voor stonden. Vitesse speelde in de eerste helft zeker niet zo frivool zoals in de eerste helft van het seizoen, maar stond na 45 minuten spelen wel op voorsprong.

Vitesse kreeg na rust gelijk al een goede kans in de persoon van Brown. De Engelsman kreeg de bal echter niet voor een tweede keer achter Roda JC-doelman Benjamin van Leer. Na een kwartier spelen in de tweede helft bracht Mike van Duinen Roda JC weer op gelijke hoogte. De aanvaller schoot met rechts knap raak vanuit de draai. Na de goal werd het een leuke en open wedstrijd, waarbij beide ploegen op zoek gingen naar een goal. Rydell Poepon probeerde de bal vanuit een onmogelijke hoek over doelman Room te volleren, maar Room redde heel knap op die inzet. Aan de andere kant kreeg Guram Kashia nog een enorme kans, maar hij vergat de bal mee te nemen in een overtal situatie.

Terwijl de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen, scoorde Vitesse in de laatste minuut van de wedstrijd nog. Invaller Yuning Zhang kopte op aangeven van Kashia knap raak tussen twee verdedigers.

Door: Thomas Mulder