06.03.2016 19:12

Tiental Man United nipt onderuit bij WBA

Salomon Rondon heeft West Bromwich Albion op voorsprong geschoten tegen Manchester United. Craig Gardner (l.) viert het feestje mee.

Manchester United heeft zondagmiddag niet weten te winnen van West Bromwich Albion. Mata kreeg na 27 minuten al twee gele kaarten, wat de nederlaag van de manschappen van Louis van Gaal inleidde: 1-0.

West Bromwich opende de wedstrijd sterk en was onmiddellijk de bovenliggende partij. Toen Mata na een klein halfuur in slechts drie minuten zowel zijn eerste als tweede kaart ontving, kon Manchester United voor rust geen vuist maken.

In het begin van de tweede helft toonde de ploeg van Louis van Gaal even zijn tanden, maar het was West Bromwich Albion dat op voorsprong kwam. Een goede pass van ex-AZ'er Sébastien Pocognoli kwam bij Salomón Rondón, die koel afrondde: 1-0.

Na de openingstreffer werd Memphis binnen de lijnen gebracht om de achterstand om te buigen, maar The Baggies hielden gemakkelijk stand. Na 90 minuten voetbal kwam de ploeg van Louis van Gaal niet verder dan één schot tussen de palen.

West Ham United is de Red Devils gepasseerd op de ranglijst, waardoor United op een zesde plek staat. De achterstand op nummer vier Manchester City is drie punten, maar United heeft een wedstrijd meer gespeeld.