06.03.2016 19:44

Gio: "Maken het onszelf veel te moeilijk"

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord in de slotfase winnen van SC Cambuur: 3-1. Het spel van de Rotterdammers was echter opnieuw matig, zag ook de trainer: "Deze week heeft veel energie gekost."

De spelers van Cambuur kregen veel ruimte in De Kuip. De aansluiting van de verdediging was er niet. "Door compact te spelen kun je dat voorkomen. Maar dat moet je wel durven. Als je het niet durft, wordt het heel moeilijk voetballen", aldus Van Bronckhorst tegen Fox Sports.

Aanvoerder Dirk Kuyt had een belangrijk aandeel in de zege. De 35-jarige aanvaller schoot Feyenoord tien minuten voor tijd op voorsprong. "Maar we hebben er allemaal voor gevochten. Als de de week in gaat met wedstrijden tegen FC Utrecht, AZ en Cambuur en je wint ze alle drie, dan heb je het goed gedaan. Deze week heeft veel energie gekost, dat kon je ook goed zien."

Feyenoord staat door de overwinning opnieuw op plek drie, die recht geeft op Europa League-deelname. Nummer vier AZ wordt op basis van doelsaldo achter zich gehouden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner