07.03.2016 12:03

Tomasson vertrekt na het seizoen bij Vitesse

Jon Dahl Tomasson (l.) en Rob Maas (r.) hebben veel plezier op de bank bij Vitesse tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (27-01-2016)
Jon Dahl Tomasson (l.) en Rob Maas (r.) hebben veel plezier op de bank bij Vitesse tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. (27-01-2016)

Jon Dahl Tomasson zal vanaf komende zomer als assistent-bondscoach actief zijn bij Denemarken. Dat houdt in dat hij ook vertrekt bij Vitesse.

Het hing al een tijd in de lucht dat de Deense ex-international de overstap zou maken naar Denemarken. De huidige assistent van trainer Rob Maas bij Vitesse legt zijn keuze voor het land uit. "Vitesse is een club met een helder en uitgesproken beleid. De faciliteiten zijn uitstekend en ik werk heel prettig samen met de collega’s binnen de club. Ondanks dat ik goed op mijn plek zit bij Vitesse, was ik gevleid toen de Deense voetbalbond hun interesse kenbaar maakte", aldus Tomasson op de clubsite. "Het is voor mij een eer om iets terug te kunnen doen voor mijn land, maar niet voordat we met Vitesse zo hoog mogelijk zijn geëindigd in de competitie."

Bij Vitesse reageert technisch-directeur Mo Allach op het nieuws. Hij gunt Tomasson de stap van harte. "Jon heeft met zijn geweldige staat van dienst als voetballer onze spelers een hoop bijgebracht. Ook als trainer heeft Jon laten zien kwaliteiten te bezitten. Jon is een absolute winnaar en een vakman met ambitie", zo is Allach complimenteus. "Hij blijft volledig toegewijd aan Vitesse, voordat hij in de zomer een nieuw avontuur aangaat." Allach liet ook weten dat een nieuwe assistent-trainer pas aan het einde van het seizoen bekend wordt gemaakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner