07.03.2016 16:00

NEC 'gewoon' met Santos tegen Ajax

Christian Santos maakt tien minuten voor tijd de 2-0 bij NEC - De Graafschap. (07-11-2015)

NEC Nijmegen kan aankomend weekend 'gewoon' een beroep doen op Christian Santos. De international van Venezuela hangt een zware straf boven het hoofd, maar kan dit weekend gewoon nog in actie komen.

De KNVB-tuchtcommissie en de aanklager betaald voetbal willen Santos voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, schorsen, maar NEC gaat daar niet mee akkoord. De Nijmegenaren gingen in beroep, waardoor NEC afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (1-0 overwinning) een beroep konden doen op Santos. De aanvaller bleek goud waard voor NEC, want vlak voor tijd scoorde Santos de enige treffer van de wedstrijd.

NEC kan ook aankomend weekend tegen Ajax een beroep doen op Santos, want het hoger beroep zal pas op 15 maart plaatsvinden. NEC gaat zondagmiddag (13 maart) op bezoek bij Ajax, waardoor de Nijmegenaren dus gewoon een beroep kunnen doen op Santos.