09.03.2016 09:48

TvdW: De PSV-defensie laat van zich horen

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Vorige week lag het gemiddelde rapportcijfer niet al te hoog. Veel zesjes, met slechts enkele uitschieters. Hoe anders is het in speelronde 26. Alleen Jasper Cillessen heeft een cijfer ontvangen dat lager dan een zeven is, maar met een 6.88 doe je het nog heel behoorlijk.

De gehele defensie van het Team van de Week van speelronde 26 bestaat ditmaal uit spelers van regerend landskampioen PSV. Sinds de rentree van Jetro Willems, na zijn lange afwezigheid vanwege een knieblessure, presteert de linksback erg goed. Dat valt nu ook weer terug te zien in zijn rapportage, waar hij het hoogste cijfer van alle verdedigers haalt, 7.38. Naast hem maken Héctor Moreno met een 7.13 en Jeffrey Bruma met een 7.25 de defensieve linie compleet. Dinsdag zal het drietal er ook moeten staan in de lastige uitwedstrijd bij Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League. Die wedstrijd is overigens live te volgen op onze website.

Het middenveld is een samenstelling van verschillende clubs. Er kwamen veel spelers in aanmerking voor een nominatie, maar deze vier waren uiteindelijk de besten. Om bij PSV te blijven: Davy Pröpper laat zich gelden als een ware leider op het middenveld van de Eindhovenaren en is een van de beste spelers van deze speelronde met een 7.5. ADO Den Haag-middenvelder Thomas Kristensen kreeg hetzelfde cijfer toegewezen voor zijn goede optreden van afgelopen weekend. De middenvelder was verantwoordelijk voor de openingstreffer in de wedstrijd tegen FC Twente.

PEC Zwolle-middenvelder Stef Nijland mocht weer eens vanaf de aftrap meedoen en liet zien dat hij niet alleen als invaller van waarde kan zijn. Nijland scoorde tweemaal tegen De Graafschap en dat was uiteindelijk genoeg om de ploeg uit Doetinchem te verslaan. Tot slot zien we Ajax-aanvoerder Davy Klaassen weer terug in het Team van de Week. De middenvelder tekende voor de vierde treffer van de Amsterdammers in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen Willem II.

Tot slot de voorhoede. Isaiah Brown maakte zijn eerste treffer in dienst van Vitesse en dat was ook meteen een beauty. Voor zijn optreden wordt hij beloond met een 7.13. Amin Younes was aangever bij de eerste goal van Ajax tegen Willem II. De Duitse linksbuiten speelde een goede wedstrijd, waarvoor hij een 7.5 mag bijschrijven. De beste speler van de week is Ruud Boymans. De aanvaller van FC Utrecht zag zijn ploeg met 0-4 winnen van sc Heerenveen en was met twee doelpunten de grote man bij de ploeg uit Utrecht.

In de spelersranking gaat PSV-middenvelder Andrés Guardado nog steeds aan kop, met een gemiddeld cijfer van 6.65. Davy Klaassen is echter bezig aan een inhaalslag en staat nu op een tweede plaats met een 6.60. De derde plaats is op dit moment voor Riechedly Bazoer.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner