09.03.2016 12:32

Van Gaal: "Jullie leven in het verleden"

Manchester United heeft het moeilijk in de openingsfase. Tottenham Hotspur krijgt enkele kansen. Louis van Gaal kijkt toe. ((08-08-2015)
Manchester United heeft het moeilijk in de openingsfase. Tottenham Hotspur krijgt enkele kansen. Louis van Gaal kijkt toe. ((08-08-2015)

Louis van Gaal heeft zin in de wedstrijd met Liverpool in het kader van de achtste finale in de Europa League. Ondanks dat het niet de Champions League is, heeft de Nederlander er alles voor over om door te stoten naar de kwartfinale.

De media zetten vooral vraagtekens over het podium waarop Liverpool en Manchester United nu in Europees verband acteren. Volgens Louis van Gaal een misrekening. "Ik zie dat de media een negatief beeld schetsen van de Europa League. Maar in de vorige ronde zaten er bij het thuisduel met FC Midtjylland 57.000 mensen in het stadion. Anfield zit donderdag vol, want er zijn geen kaarten meer te koop, dus dat toont wel aan dat dit een belangrijk duel is voor beide clubs" zegt Van Gaal tijdens de persconferentie.

Dat Liverpool en Manchester United nu een vervallen topclub zijn, klopt totaal niet volgens de Nederlandse trainer. "Dit is erg normaal in het voetbal. Een club kan niet twintig jaar lang domineren. Dat was een andere tijd, jullie leven in het verleden. Je moet in het heden leven." Het tekent wel de passie van de Engelsen voor het spelletje. "Voetbal zit diep verankerd in de levens van mensen in Engeland en dat was een van de redenen waarom ik hier nog eens graag wilde werken."

Van Gaal vindt dat de Engelsen trots mogen zijn op de prestaties van hun clubs in Europa. "Manchester City, Chelsea en Arsenal doen nog mee in de Champions League. Met Tottenham, Liverpool en Manchester United nog altijd in de Europa League zijn er dus nog zes Engelse clubs actief in Europa. Daar moet je trots op zijn. Dat kunnen niet veel landen zeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner