09.03.2016 21:26

Klopp over Van Gaal: "Een van de beste"

Jürgen Klopp meent dat Louis van Gaal goed werk heeft geleverd bij Manchester United. In de periode dat de Nederlander flink onder vuur lag bij de media, hield hij zich knap staande. Klopp heeft dan ook louter positieve woorden over voor Van Gaal.

"Hij is een van de beste trainers in de wereld. Ik ben blij voor hem dat hij voor de ommekeer zorgde. Hij is heel goed omgegaan met de druk", geeft Klopp aan tijdens de persconferentie. De trainer van Liverpool vindt het lastig om een voorspelling te geven welke ploeg doorstoot naar de kwartfinale van de Europa League. "Qua kwaliteit ontlopen we elkaar niet veel. Beide ploegen zijn goed in vorm."

Beide teams treffen elkaar aanstaande donderdag op Anfield. Klopp hoopt op een ander duel dan in de Premier League. Liverpool was in die wedstrijd beter, maar Manchester trok aan het langste eind en won met 0-1. "De situatie is nu compleet anders. Veel spelers zijn weer fit. De omstandigheden waren nog nooit zo goed sinds ik hier aan de slag ben. We verloren toen weliswaar, maar we speelden goed genoeg om te winnen."

Van Gaal gaf eerder vandaag al aan dat hij de Europa League geen ondergeschoven kindje vindt en Klopp is het eens met de Nederlander. "Ik weet dat Liverpool en United altijd deel willen nemen aan de Champions League, maar dit is ook een aansprekend toernooi. We willen ons allereerst plaatsen voor de volgende ronde, dan kunnen we later aan de finale denken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner