10.03.2016 11:47

Buijs: "Hele zware periode voor me geweest"

Jordy Buijs (r.) en Rydell Poepon (l.) kunnen lachen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade. (28-02-2016)
Jordy Buijs (r.) en Rydell Poepon (l.) kunnen lachen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade. (28-02-2016)

Jordy Buijs droeg anderhalf seizoen het shirt van sc Heerenveen, maar kwam wegens blessureleed maar tot aan handvol wedstrijden. De verdediger van Roda JC Kerkrade had een moeilijke periode in Friesland, maar die periode heeft Buijs ook geholpen.

"Het is jammer dat de periode bij sc Heerenveen mij sportief niet gebracht heeft wat ik ervan verwacht had, maar dat neemt niet weg dat ik anderhalf jaar met trots het blauw-wit gestreepte shirt heb gedragen. Ik vind het fijn de mensen en de Friese cultuur meegemaakt te hebben. Contact zal er denk ik altijd wel blijven. Bovendien kom je elkaar in de kleine wereld van het profvoetbal altijd weer tegen."

Wegens blessureleed speelde Buijs maar vijftien competitiewedstrijden in het shirt van Heerenveen. "Dat is een hele zware periode voor me geweest", vervolgt de verdediger tegenover FeanFan Magazine. "In die tijd kreeg ik veel steun van de supporters en een aantal mensen van de club. Dat heeft me goed gedaan. Het revalidatieproces is voor mij een hele leerzame periode geweest. Het heeft mij de andere kant van het profvoetbal laten zien. Het heeft mij doen beseffen dat niets vanzelfsprekend is. Als mens ben ik daardoor anders tegen dingen aan gaan kijken. Het heeft mij zeker geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling."

Op 3 april speelt Buijs met Roda JC in eigen huis tegen sc Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner