10.03.2016 22:55

Liverpool dicht bij kwartfinale Europa League

Liverpool heeft donderdagavond op Anfield met 2-0 gewonnen van Manchester United. Daarmee heeft de ploeg van Jürgen Klopp een uitstekende uitgangspositie om de kwartfinale van de Europa League te bereiken.

Het tempo lag hoog in de openingsfase en de thuisploeg zette veel druk op Manchester United. Het duurde echter lang voordat dit ook terug te zien was in het aantal doelpogingen. Een echte mogelijkheid kwam er eigenlijk pas na twintig minuten, toen de bal op de stip ging. Memphis haalde Nathaniel Clyne onderuit, waarna Daniel Sturridge mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en schoot de bal hard in de linkerhoek.

Hoewel Liverpool een penalty nodig had om op voorsprong te komen, was die voorsprong zeker terecht. Het balbezit in de eerste helft was veelzeggend: 69 procent voor Liverpool, 31 procent voor Manchester United. Het leek dan ook slechts een kwestie van tijd voor de 2-0 zou vallen. Al vlak nadat de 1-0 was gevallen had Coutinho een goede mogelijkheid om de tweede goal te maken. Hij besloot echter met rechts te schieten, waar links waarschijnlijk een betere optie was geweest. Daardoor kon David de Gea redden. Ook Sturridge kreeg nog een mogelijkheid, maar De Gea redde opnieuw.

In het begin van de tweede helft schonk Liverpool de gasten uit Manchester wat meer ruimte, wat resulteerde in een kopkans voor Anthony Martial. Simon Mignolet werd voor het eerst echt aan het werk gezet, maar kwam goed uit zijn doel om de bal weg te boksen. Daarna werd De Gea weer flink aan het werk gezet. Zo had Clyne een vlammend schot in huis, maar wist De Gea met zijn vuisten de bal weg te stompen.

Een kwartier voor tijd had de doelman echter geen antwoord op het schot van Roberto Firmino. Adam Lallana zag de Braziliaan dicht bij het doel vrij staan en zette de bal voor, waarna Firmino eenvoudig kon binnen tikken.

Liverpool heeft dus een gunstige uitgangspositie voor de return van volgende week en kan bovendien genieten van een vrij weekend. Manchester United treft dit weekend West Ham in de FA Cup en moet volgende week donderdag op Old Trafford met minimaal 2-0 winnen van Liverpool om nog kans te maken op een plek in de kwartfinale van de Europa League.

Door: Jessica Westdijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner