11.03.2016 14:15

Volwassen Afellay: "Ervaring is alles"

Ibrahim Afellay heeft het goed naar zijn zin bij Stoke City. Andersom is de club ook tevreden over de Nederlander, want hij deed al 26 keer mee in de Premier League. Als 29-jarige speler is hij nu een van de meest ervaren spelers. De middenvelder maalt er niet om.

"Als je wat jaren in het internationale voetbal achter de rug hebt, heb je ervaring opgedaan op elk gebied. Zo ontwikkel je je en ik hoop dat ik die ontwikkeling hier door kan zetten", geeft hij aan in gesprek met The Stoke Sentinel in aanloop naar het Premier League-duel met Southampton.

Stoke City kocht Afellay begin dit seizoen van Barcelona, nadat hij eerder was uitgeleend aan Schalke 04 en Olympiakos Piraeus. "Ik voel dat ik ook hier nog kan groeien. Ervaring is alles. Ik weet na al die jaren in het internationale voetbal wat er gevraagd wordt in allerlei verschillende spelsituaties en wat je dan moet doen. Vaak lijkt dat automatisch te gaan."

Toch klopt hij zichzelf niet graag op de borst. Afellay heeft baat bij al zijn ervaringen, maar of hij er beter van is geworden, laat hij over aan derden. "Ik praat niet graag over mezelf. Ik voel me hier goed en ik denk dat je dat terugziet in het veld. Tot nu toe ben ik erg tevreden over mijn seizoen tot nu toe." De Nederlander stond negentien keer in de basis en scoorde eenmaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner