11.03.2016 15:44

Poepon baalt nog van uitblijven Ajax-debuut

Jordy Buijs (r.) en Rydell Poepon (l.) kunnen lachen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade. (28-02-2016)
Jordy Buijs (r.) en Rydell Poepon (l.) kunnen lachen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade. (28-02-2016)

Zoals wel meer aanvallers van Ajax stond ook Rydell Poepon te boek als een talent. Toch maakte de huidige spits van Roda JC nooit zijn debuut voor de Amsterdammers. Daar heeft 28-jarige aanvaller nog altijd spijt van.

Poepen doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax, maar de laatste stap maakte hij niet. "Volgens trainer Henk ten Cate was ik niet goed genoeg voor het eerste. Ik baal er nog steeds van dat ik nooit mijn debuut heb gemaakt in Ajax 1. Maar Ajax zal altijd in mijn hart zitten", geeft hij aan in gesprek met de NOS.

Via omwegen, die leidden langs Qarabağ FK en Valenciennes FC, streek Poepon neer bij Roda. Hij vindt het heerlijk om weer in Nederland te zijn. Zo gaat hij altijd een keer in de week naar Amsterdam, maar niet om te feesten. "Dan ga ik lekker eten bij mijn moeder." Voor de rest is Poepen in Limburg te vinden. "Ik hou namelijk erg van mijn slaap."

Vrijdagavond speelt de aanvaller met Roda tegen De Graafschap. "Ik denk niet dat De Graafschap massaal zal verdedigen. Daarnaast heb ik er veel vertrouwen in dat we ons zullen handhaven in de Eredivisie. Er is geen angst voor degradatie in de groep."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner