11.03.2016 19:17

Kalezić bedenkt hernieuwde Roda-defensie

Martin Milec (l.) probeert Milot Rashica (r.) van de bal te houden tijdens Roda JC - Vitesse. (06-03-2016)
Martin Milec (l.) probeert Milot Rashica (r.) van de bal te houden tijdens Roda JC - Vitesse. (06-03-2016)

Roda JC Kerkrade start vrijdagavond met een hernieuwde defensie in de degradatiekraker tegen De Graafschap. Roda-trainer Darije Kalezić  lijkt voor een driemansverdediging te hebben gekozen.

Bij De Graafschap zien we Andrew Driver terugkeren in de basis. De linkermiddenvelder is hersteld van een blessure, die hem tegen PEC Zwolle aan de kant hield. Hij vervangt Bryan Smeets, die wegens privéomstandigheden niet meedoet aan het belangrijke duel met Roda JC. Hierdoor schuift Karim Tarfi weer naar het centrale middenveld. Zijn compagnon is Mark Diemers, die tegen PEC nog in de rust naar de kant werd gehaald voor uiteindelijke doelpuntenmaker Nathan Kabasele. Het heeft de Belgische aanvaller geen basisplaats opgeleverd; hij begint weer op de bank in deze degradatiekraker. Spitsen Vincent Vermeij en Cas Peters blijven hierdoor staan in de 4-4-2 formatie van Jan Vreman.

Roda-manager Darije Kalezić heeft niet stilgezeten in het samenstellen van zijn elftal. In iets dat lijkt op een driemansdefensie krijgen Jordy Buijs, Arjan Swinkels en de Spanjaard Marcos Gullón een plaatsje. Linksback Henk Dijkhuizen zit op de bank, terwijl rechtsback Martin Milec de hele rechterflank over zijn beschikking krijgt. Hoe Kalezić zijn tactiek precies heeft uitgedacht, moet alleen nog blijken. Een duidelijkere wissel is die tussen Kristoffer Peterson en Hachim Faik. Ten opzichte van het verloren duel met Vitesse neemt Faik de linksbuitenpositie over van de Zweed.

De wedstrijd is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner