12.03.2016 14:56

Overstap Benítez is illegaal in Spanje

Rafa Benítez druk gebarend langs de zijlijn tijdens het duel tussen Real Madrid en Paris St Germain in de Champions League. (03-11-2015)
Rafa Benítez druk gebarend langs de zijlijn tijdens het duel tussen Real Madrid en Paris St Germain in de Champions League. (03-11-2015)

Rafa Benítez geniet tot het einde van het seizoen twee salarissen. De nieuwbakken coach van Newcastle United werd eerder dit seizoen ontslagen bij Real Madrid met een doorlopend salaris tot het einde van dit seizoen. Met de reputatie van Benítez was de verwachting groot dat hij snel weer een nieuwe club zou hebben gevonden. Na het ontslag van Steve McClaren bij Newcastle United kwam er ruimte vrij voor Benítez.

Door deze overstap geniet de trainer van twee salarissen, wat volgens de Spaanse wetgeving niet mogelijk is. Managers die worden ontslagen bij een Spaanse club zoals Sandoval, Sergio Pepe Mel of David Moyes mogen niet in datzelfde seizoen een nieuwe baan als hoofdcoach in Spanje aannemen volgens artikel 162 van de Spaanse Football Federation (RFEF).

Voor Benítez is handhaving het doel bij Newcastle United en daarvoor heeft de trainer nog tien wedstrijden. Mocht hij dit realiseren kan de trainer ook nog een bonus tegemoet zijn van de club uit Newcastle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner