12.03.2016 20:09

Benitez: "Newcastle blijft in Premier League"

Trainer Rafa Benítez weet zeker dat Newcastle United ook volgend seizoen in de Premier League speelt. "Dat gaan we in de komende tien competitiewedstrijden regelen", zei de Spanjaard zaterdag tijdens zijn eerste persconferentie bij zijn nieuwe club.

Benítez werd vrijdag benoemd als opvolger van de ontslagen Steve McClaren. De oud-trainer van FC Twente haalde voor zo'n honderd miljoen euro aan nieuwe spelers, maar belandde vorige week op de voorlaatste plaats van de ranglijst. Benítez is gewend om voor de titel te spelen. Hij begon dit seizoen bij Real Madrid en had eerder clubs als Chelsea, Liverpool, Inter en Napoli onder zijn hoede. "Maar eigenlijk maakt dat geen verschil", stelde hij. "De druk is hetzelfde. Je moet in beide gevallen winnen."

Benítez debuteert maandag bij Newcastle United in de confrontatie met koploper Leicester City. Hij kan bij zijn nieuwe club een beroep doen op de Nederlanders Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en de nu nog geblesseerde doelman Tim Krul.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner