12.03.2016 21:40

PSV begint 'superweek' met grote domper

PSV is een enorm belangrijke week begonnen met puntenverlies. Met Atlético Madrid en Ajax in de aantocht werd er zaterdagavond in eigen huis tegen sc Heerenveen gelijkgespeeld (1-1). Een treffer van Luuk de Jong was niet genoeg om de geleden schade te herstellen. Ajax kan nu de nieuwe koploper worden. De Amsterdammers moeten dan winnen van NEC.

De eerste helft was vanaf de zijde van PSV niet sterk. De Eindhovenaren leken met hun hoofd al bij de wedstrijden tegen Atlético Madrid en Ajax van aankomende week en vergaten te voetballen tegen Heerenveen. Marco van Ginkel kreeg een grote kans, maar prikte over, terwijl aan de andere kant Mitchell te Vrede in de armen van Jeroen Zoet schoof. Diezelfde Zoet liet een verraderlijke knal van Sam Larsson los, maar tot zijn opluchting kon Te Vrede daar niet van profiteren.

In de tweede helft was PSV aanvankelijk nog altijd niet bij les. Larsson daarentegen wél. De Zweed had een briljante pass in huis op Te Vrede, die oog in oog met Zoet niet faalde en via de goalie binnenschoof (0-1). Alsof het ego van PSV door de openingstreffer was gekrenkt, lukte het de ploeg om binnen drie minuten de gelijkmaker te produceren. Luciano Narsingh krulde voor vanaf de rechterflank, waarna De Jong al vallend de 1-1 binnenkopte.

Vervolgens probeerde de landskampioen door te drukken, maar ondanks kansen voor De Jong, Van Ginkel en invallers Gastón Pereiro en Maxime Lestienne werd er niet meer gescoord. Daardoor kan Ajax zondag langszij komen door te winnen van NEC. PSV speelt dinsdag tegen Atlético Madrid om een plek bij de laatste acht in de Champions League. De zondag daarop komt Ajax op bezoek in Eindhoven. Heerenveen komt door de remise op een twaalfde plek. 

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner