12.03.2016 21:35

Janssen beslist matige wedstrijd in Tilburg

Vincent Janssen heeft zaterdagavond AZ Alkmaar aan een overwinning op Willem II geholpen. AZ won in Tilburg met 2-0 en Janssen nam beide treffers voor zijn rekening. De spits staat nu op negentien treffers in de Eredivisie.

De eerste helft van Willem II - AZ was niet om over naar huis te schrijven. Het tempo lag laag en er werden veel fouten gemaakt. Beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren, waardoor tijdens de rust de brilstand op het scorebord stond. Toch had zowel AZ als Willem II kunnen scoren tijdens de eerste 45 minuten. Levi García schoot na een uitstekende pass van Stijn Wuytens in het zijnet, terwijl aan de andere kant Erik Falkenburg een goede vrije trap van Rochdi Achenteh op de paal kopte.

Na rust nam AZ direct het initiatief. De Alkmaarders waren dreigend en kwamen via Derrick Luckassen bijna op voorsprong. De verdediger kopte een hoekschop op de lat. AZ bleef aanvallen, maar echt grote mogelijkheden kregen de Alkmaarders niet. Toch kwam de ploeg uit Alkmaar op voorsprong. Een afgeslagen bal kwam plotseling voor de voeten van Vincent Janssen terecht. De spits schoot richting doel, maar zijn poging werd geblokt door de hand van Funso Ojo. Scheidsrechter Edwin van de Graaf twijfelde niet en gaf AZ een strafschop. Janssen ging zelf achter de bal staan en bleef koel: 0-1.

Na de 0-1 van Janssen werd het steeds onvriendelijker in Tilburg. De spits van AZ, die voor de zesde keer op rij wist te scoren in de Eredivisie, liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Janssen nam namelijk ook de 0-2 voor zijn rekening. De spits ging de combinatie aan met Joris van Overeem en kreeg daardoor een grote kans om te scoren. Janssen bleef wederom rustig en schoot beheerst raak: 0-2.

AZ komt na de overwinning op Willem II op 46 punten te staan en gaat over Feyenoord heen. heeft nu 44 punten en gaat over Feyenoord heen. Willem II blijft vanzelfsprekend steken op 25 punten. De Tilburgers gaan volgende week op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl AZ volgende week in Enschede tegen FC Twente speelt.

Door: Jurre Hermans