12.03.2016 21:56

De Jong: "Het leek nergens op in eerste helft"

Luuk de Jong deed zaterdagavond geen moeite om zijn teleurstelling te verbergen na het gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen (1-1). "In de eerste helft leek het helemaal nergens op", foeterde de aanvoerder van de landskampioen.

"We liepen met de bal en leden te veel balverlies. In de rust heeft het wel even gedonderd. We hebben elkaar de waarheid gezegd", aldus de spits. "Dan schakelen zij goed om en komen ze ook nog op voorsprong. Daarna maken we gelukkig snel gelijk", zei De Jong over zijn negentiende treffer in de Eredivisie. "Dan krijgen we nog wel kansen. Maar de bal ging er niet meer in."

Ajax lost PSV zondag bij een thuiszege op NEC af als lijstaanvoerder van de Eredivisie. "Ik verwacht eigenlijk wel dat ze winnen", erkende De Jong. "De Champions League is leuk", zei hij verder over het uitduel met Atlético Madrid van dinsdag in de achtste finale van de koningsklasse voor Europese clubteams. "Maar we willen volgend jaar weer Champions League spelen. Gelukkig spelen we zondag thuis tegen Ajax. We moet dan winnen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner