13.03.2016 11:32

Larsson bewaakte Guardado: "Voelde goed"

Sam Larsson (l.) heeft moeite met de balcontrole als Andrès Guardado zich ook met het speeltuig bemoeit. (12-03-2016)
Sam Larsson (l.) heeft moeite met de balcontrole als Andrès Guardado zich ook met het speeltuig bemoeit. (12-03-2016)

Normaal gesproken maakt Sam Larsson zijn acties op de linkervleugel, maar tegen PSV stond hij als valse spits naast Mitchell te Vrede. Zijn taak: speel Andrès Guardado uit de wedstrijd. De Zweed kan tevreden terug kijken op het duel.

Guardado kwam namelijk nauwelijks in het spel voor tijdens PSV - sc Heerenveen, getuige het magere zesde dat de Mexicaan kreeg van de Voetbal.com-liveticker. "PSV had het moeilijk met onze tactiek", concludeert Larsson dan ook op de clubwebsite van sc Heerenveen. "Mijn taak was vandaag anders dan normaal, maar het voelde goed. Omdat PSV met veel mensen aanviel, kregen we ruimte en dan zijn we gevaarlijk."

Larsson hield zich echter niet alleen met verdedigen bezig, want de aanvallend ingestelde speler was belangrijk bij de 0-1 van zijn club. Hij bediende Te Vrede op heerlijke wijze. Uiteindelijk eindigde het duel in het Philips Stadion in een 1-1 gelijkspel. SC Heerenveen zal het gelijkspel vieren als een overwinning, maar moet nog flink aanpoten om kans te houden op Europees voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner