13.03.2016 18:55

Manchester United en West Ham op herhaling

De kwartfinale van de FA Cup tussen Manchester United en West Ham United heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. Het duel eindigde in 1-1, waardoor een replay nodig is om te bepalen wie naar de halve finale gaat.

Manchester United begon sterk aan de wedstrijd. Zo combineerden Marcus Rashford en Anthony Martial fraai, wat al snel een corner opleverde. Die corner werd vervolgens door Marouane Fellaini over het doel gekopt. Even later was Jesse Lingard erlangs op de rechterflank, maar zijn pass richting de as van het veld was vervolgens onzorgvuldig. Ook West Ham United wist al vroeg in de wedstrijd gevaar te stichten, toen Andy Carroll en Emmanuel Emenike plotseling samen opdoken voor De Gea. Het schot van Emenike ging echter voor het doel langs.

De eerste tien minuten waren vermakelijk, maar verder was de eerste helft allesbehalve spectaculair. West Ham United stond verdedigend goed, waardoor Manchester United moeite had om er doorheen te komen. De ploeg van Louis van Gaal probeerde het vervolgens met de lange bal, maar ook die succes bleek niet succesvol te zijn, waardoor er bij rust 0-0 op het scorebord stond.

In de tweede helft ging het tempo al snel omhoog en was Manchester United de bovenliggende partij. West Ham had moeite met het wegwerken van de bal en er volgde een scrimmage, maar de thuisploeg wist niet te profiteren. Even later was er een kans voor Martial, die klaar stond bij de tweede paal om een voorzet van Ander Herrera binnen te koppen. West Ham verdedigde echter goed. Ook doelman Darren Rudolph was belangrijk voor West Ham, meerdere malen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd.

Dankzij het goede verdedigende werk en het goede werk van de doelman, kon West Ham zo’n twintig minuten voor tijd zelfs de leiding nemen. Dimitri Payet scoorde op schitterende wijze. Hij krulde een vrije trap vanaf 25 meter over de muur het doel in en gaf De Gea het nakijken. Het was echter niet genoeg voor West Ham om zich te plaatsen voor de halve finale van de FA Cup, want vijf minuten voor tijd maakte Martial de gelijkmaker op aangeven van Herrera. Martial was Diafra Sakho te snel af en schoot vervolgens van dichtbij hard en hoog in het doel. Manchester United kreeg daarna nog mogelijkheden om het af te maken en een replay te voorkomen, maar slaagde daar niet in.

Beide teams zullen dus nog een keer tegenover elkaar staan om te beslissen wie er door gaat naar de halve finale van het bekertoernooi. De andere halve finalisten zijn al wel bekend, Crystal Palace, Everton en Watford wisten zich te plaatsen.

Door: Jessica Westdijk