14.03.2016 16:52

Invalbeurt bezorgde Van den Boomen zenuwen

Erik Falkenburg (r.) probeert het Branco van den Boomen (l.) lastig te maken tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Willem II. (23-01-2016)
Erik Falkenburg (r.) probeert het Branco van den Boomen (l.) lastig te maken tijdens het competitieduel sc Heerenveen - Willem II. (23-01-2016)

SC Heerenveen-middenvelder Branco van den Boomen moest zaterdagavond invallen tijdens het competitieduel met PSV (1-1), maar moest even slikken toen hij het veld betrad in het Philips Stadion. Van den Boomen is sinds jongs af aan fan van PSV 

"Joost had een klap op zijn achterhoofd gekregen en zag wat wazig", blikt Van den Boomen terug op het moment dat hij hoorde dat hij moest invallen. "Toen de trainer in de pauze zei: 'Jerry (St. Juste, red.) een linie naar achteren en Branco erin', toen kriebelde het wel even. Spelen in zo'n stadion... Het is heel apart. Ik heb nog nooit zenuwen gehad voor een wedstrijd, maar nu wel. Toen ik er in kwam en even rondkeek dacht ik opeens: hier heb je zelf zo vaak gezeten en nu kijken de mensen naar jou."

"Ik heb de laatste tijd best veel complimenten gekregen van de trainer en de assistent-trainer", vervolgt Van den Boomen tegenover de Leeuwarder Courant. "Ik heb het wel in me, maar het komt er soms niet uit. Volgens mij heb ik mezelf tegen PSV wel laten zien. We moeten deze spirit erin houden en volgende week niet weer terugvallen. Wat mezelf betreft: ik hoop op meer speeltijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner