15.03.2016 19:13

Almere City langer door met trainer De Gier

Jack de Gier ziet vanaf de bank toe hoe zijn Almere City het uitstekend doet tegen Achilles '29.  Zijn team komt na iets meer dan een uur spelen op een 0-3 voorsprong. (11-03-2016)
Jack de Gier ziet vanaf de bank toe hoe zijn Almere City het uitstekend doet tegen Achilles '29. Zijn team komt na iets meer dan een uur spelen op een 0-3 voorsprong. (11-03-2016)

Jack de Gier is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Almere City. De club uit de Jupiler League maakt vrijdag bekend dat de optie in het contract van De Gier (47) is gelicht. Dit betekent dat de samenwerking tussen de club en trainer met één seizoen is verlengd.

"Er spreekt waardering uit dat mijn contract wordt verlengd. Ik ben er erg blij mee. Ik heb hier de kans gekregen om als hoofdcoach in het betaald voetbal werkzaam te zijn en ben daar heel dankbaar voor", zegt De Gier op de clubsite van Almere City. "Wanneer je werkwijze vervolgens aanslaat en de club aangeeft mijn verbintenis te willen verlengen is dat natuurlijk ontzettend mooi."

De Gier volgde in december Maarten Stekelenburg op als trainer van Almere City. Onder leiding van de oud-spits van onder meer SC Cambuur, Willem II en NEC zijn de resultaten verbeterd. Almere City is van de voorlaatste naar de dertiende plaats gestegen en won maandag nog met 1-0 van koploper Sparta Rotterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner