17.03.2016 19:53

Del Bosque sluit terugkeer naar Real Madrid uit

Vicente del Bosque ziet het niet meer gebeuren dat hij nog als trainer aan de slag gaat bij Real Madrid. In 2003 kreeg Del Bosque een dag na het behalen van het kampioenschap te horen dat hij moest vertrekken. Sindsdien is de relatie met Real niet meer wat het geweest is. 

De huidige bondscoach van Spanje neemt het vooral voorzitter Florentino Pérez kwalijk dat hij moest vertrekken bij de Koninklijke. De kans is groot dat Del Bosque na het EK 2016 in Frankrijk stopt bij Spanje, maar toch hoeft Real niet te bellen. "Onder de huidige omstandigheden is het uitgesloten. Ik keer absoluut niet terug naar Real Madrid. Dat is onmogelijk. Ik zit in mijn laatste fase als trainer."

"Het moet niet worden gezien als een gebrek aan respect jegens Real. Maar het zit er voor mij bijna op." De 65-jarige trainer lijkt te kiezen voor zijn pensioen. In totaal was hij 36 jaar als trainer en speler actief voor de Madrilenen. Onder zijn leiding won de Spaanse grootmacht onder andere tweemaal het kampioenschap en twee keer de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner