23.03.2016 15:31

Lucius snapt weinig van de huidige generatie

Theo Lucius (r.) vecht een duel uit met Dennis Krohne (l.) tijdens het competitieduel HHC Hardenberg - Kozakken Boys (01-02-2014).
Theo Lucius (r.) vecht een duel uit met Dennis Krohne (l.) tijdens het competitieduel HHC Hardenberg - Kozakken Boys (01-02-2014).

Theo Lucius begrijpt weinig van de huidige generatie voetballers. De oud-speler van onder meer PSV en Feyenoord roept de huidige jeugd op om minder te zeuren.

"Als een speler tegenwoordig één keer reserve staat, gaat hij al bij zijn zaakwaarnemer lopen piepen dat-ie weg wil", aldus Lucius. "Als speler van PSV of Feyenoord ben je verdomme toch trots dat je voor zulke mooie clubs mag spelen? Loop niet te janken, man, denk ik dan. Knok je terug. Echt, met dat soort gastjes zou ik heel veel moeite hebben. Die zou ik graag even bij hun flikker pakken op een training."

Naast de huidige mentaliteit is Lucius ook geen fan van de hedendaagse techniek. "Ik heb sinds december een computer", vervolgt Lucius tegenover Voetbal International. "Gekregen van mijn moeder. Ze vond het tijd dat ik ook zo'n apparaat kreeg. Tegenwoordig kun je niet meer zonder computer, zei ze. Handig bij het betalen van mijn rekeningen, en zo. Nou, ik vind het he-le-maal niks, word al ongeduldig als ik ernaar kijk. Godver, man, wat een ondingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner