26.03.2016 20:20

Sparta beloont Dijkstra met nieuw contract

Mart Dijkstra (l.) schermt de bal tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Emmen uitstekend af en voorkomt dat Frank Olijve (r.) iets kan doen. (11-03-2016)
Mart Dijkstra (l.) schermt de bal tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Emmen uitstekend af en voorkomt dat Frank Olijve (r.) iets kan doen. (11-03-2016)

Mart Dijkstra mag zich langer Spartaan noemen. De verdediger annex middenvelder, die afgelopen zomer als een transfervrije speler over kwam van SC Cambuur, verlengt zijn langlopende contract met nog een extra jaar, tot medio 2019.

Dijkstra was bij SC Cambuur niet meer zeker van speeltijd en de mandekker koos eieren voor zijn geld. Bij Sparta herpakte de 25-jarige voetballer zich weer, want in het huidige seizoen miste hij nog maar één wedstrijd bij de Rotterdamse formatie, vanwege een schorsing. Naast dat duel miste Dijkstra nog geen minuut in de Jupiler League, waarin Sparta momenteel stijf bovenaan staat.

De bezetters van Het Kasteel stevenen dan ook af op rechtstreekse promotie richting de Eredivisie. "De stap naar Sparta is enorm goed bevallen. We zijn bezig aan een goed seizoen en werken toe naar een mooi slot. Persoonlijk kies ik met deze contractverlenging ook voor een  toekomstperspectief met mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen", stelt Dijkstra op de clubwebsite van Sparta.

Ook trainer Alex Pastoor is blij dat Dijkstra langer aan de club verbonden blijft. "Mart is een echte teamplayer en heeft zijn plafond nog lang niet bereikt. Met onder andere zijn instelling en mentaliteit is er nog voldoende ruimte voor progressie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner