27.03.2016 10:32

Oud-goalie Seaman helemaal klaar met kritiek

Nu Arsenal al jaren zonder hoofdprijs staat aan het einde van het seizoen, begint het krediet van trainer Arsène Wenger op te raken. Oud-doelman David Seaman, die dertien jaar keepte in Londen, vindt dit grote onzin.

Wenger is op dit moment de langstzittende trainer in Europa, aangezien de Fransman al sinds 1996 aan het roer staat bij de Gunners. Toen Wenger naar Londen kwam, keepte Seaman al zes jaar in het shirt van Arsenal. De legendarische doelman, een van de beste goalies die Engeland ooit gekend heeft, is het duidelijk niet eens met de kritiek op de eindverantwoordelijke uit Frankrijk. 

"Ik ben helemaal klaar met dat negatieve gedoe over Arsenal. Een wisseling van de wacht? Niet voor mij, ik ben een fan van Arsène. Hij is briljant. Ik heb zo'n zeven of acht jaar met hem gewerkt en hij is fantastisch. Ik zou altijd voor Arsène kiezen, dat heb ik altijd gezegd en ik heb geen redenen om van gedachte te veranderen", zijn de duidelijke woorden van de Engelse keeper.

Seaman maakt daarbij de vergelijking met Manchester United, dat enkele jaren geleden uitgroeide tot absolute wereldmacht onder begeleiding van Sir Alex Ferguson. "Kijk wat er is gebeurd bij Manchester United. Zij zijn in Ferguson een fantastische manager kwijtgeraakt." Momenteel heeft Manchester United het moeilijk onder leiding van Louis van Gaal, terwijl daarvoor David Moyes de ploeg ook niet aan de praat kreeg.

"Arsène heeft fantastische resultaten geboekt, maar hij staat altijd onder druk. Ik begrijp op wel dat het frustrerend is voor de fans, maar we moeten positief blijven", sluit Seaman het gesprek met de Mirror af. De kritiek op Wenger is dit seizoen heviger dan normaal, aangezien enkele topclubs in de Premier League het dit seizoen af laten weten, maar Arsenal staat nog steeds niet bovenaan.

Chelsea en Liverpool staat momenteel in de middenmoot, terwijl ook Manchester United en Manchester City moeite hebben om aansluiting te vinden met de top drie. Arsenal moet echter koploper Leicester City en Tottenham Hotspur voor zich dulden in Engeland. Arsenal staat met een kleine tien wedstrijden te gaan elf punten achter op Leicester City, maar speelde wel een duel minder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner