29.03.2016 21:50

Ook Oranje u19 naar het EK via kwalificaties

In navolging van een jongere generatie heeft ook Oranje u19 zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap. Eerder op de dinsdag plaatste Oranje u17 zich op gelukkige wijze voor het eindtoernooi, de oudere talenten van Nederland hielden de concurrentie zelf op afstand. Tegen Polen bleef het bij 0-0, waardoor de koppositie in groep D in handen van de Nederlanders bleef.

Oranje u19 begon goed aan de kwalificaties, met overwinningen op Oekraïne en Noord-Ierland. Omdat de talenten uit Polen ook goed presteerden tegen die landen, ging het in de laatste wedstrijd van de groepsfase om kwalificatie voor het EK. Het Nederlands elftal had genoeg aan een gelijkspel, Polen moest winnen. Dit lukte het land dus niet, de formatie van Aron Winter hield in een betrekkelijk saaie wedstrijd stand.

De oudste talenten van Nederland wisten nog nooit een eindzege te behalen op een EK. De afgelopen jaren sneuvelde het elftal telkens in de groepsfase. Van 11 tot en met 24 juli krijgen de Oranje talenten dus een nieuwe kans om zichzelf naar Europese glorie te schieten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner