31.03.2016 11:42

FIFA schorst Eboué een jaar voor profvoetbal

Sunderland heeft niet veel plezier mogen beleven aan Emmanuel Eboué. Begin maart sloot de Ivoriaan transfervrij aan bij de selectie van Sam Allardyce, maar de FIFA heeft hem nu voor een jaar geschorst vanwege achterstallige betalingen. De 32-jarige speler speelde nog geen minuut voor Sunderland en gaat dat voorlopig dus ook niet doen.

De vleugelverdediger zou zijn vorige zaakwaarnemer Sebastien Boisseau niet betaald hebben. De oud-speler van onder meer Arsenal en Galatasaray kreeg meerdere mogelijkheden om het geld over te maken, maar maakte daar geen gebruik van. Daar betaalt hij nu de rekening voor, want de FIFA heeft bepaald dat hij een jaar lang niet op professioneel niveau mag voetballen.

Dat is een harde klap voor Eboué, aangezien de 79-voudig international nog sprak van een droom die uitkwam. "Ik droomde in Turkije al van een terugkeer in de Premier League, aangezien ik hier een goede tijd heb gehad. Ik wil graag God, mijn nieuwe ploeggenoten en de technische staf bedanken dat ze me als een zoon hebben welkom geheten", zei hij destijds.

Eboué speelde al eerder in de Premier League voor Arsenal. In 2005 pikte Arsène Wenger de Ivoriaan op van het Belgische Beveren. Tot 2011 bleef de vleugelverdediger in Londen, totdat het Turkse Galatasaray hem oppikte. Afgelopen zomer moest hij daar transfervrij vertrekken en na een geslaagde proefperiode bij The Black Cats mocht hij definitief blijven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner