01.04.2016 09:00

Huurling Menig: "Zondag geef ik gewoon alles"

Queensy Menig (l.) maakt na een klein halfuur spelen de 2-0 tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Willem II en wordt geknuffeld door Wout Brama (r.). (19-03-2016)
Queensy Menig (l.) maakt na een klein halfuur spelen de 2-0 tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Willem II en wordt geknuffeld door Wout Brama (r.). (19-03-2016)

Queensy Menig is niet van plan om Ajax een handje te helpen in de titelrace. De Amsterdammers verhuren de twintigjarige aanvaller dit seizoen aan PEC Zwolle, de club die zondagmiddag op bezoek komt in de Amsterdam ArenA.

"Ik snap dat Ajax kampioen wil worden, maar zondag geef ik gewoon alles voor PEC", laat Menig aan Voetbal International weten. "Maar ik ben een Amsterdamse jongen, dus na zondag hoop ik natuurlijk wel dat Ajax kampioen wordt."

PEC Zwolle kan in het restant van het seizoen een belangrijke rol spelen in de titelrace. Zondag spelen de Zwollenaren tegen Ajax, op de laatste speelronde is PSV de tegenstander. Het gat tussen de Amsterdamse koploper en PSV bedraagt met nog zes wedstrijden te spelen twee punten. "Als we Ajax zondag puntenverlies bezorgen, moeten we dat tegen PSV maar goedmaken", zegt Menig met een knipoog.

Menig werd geboren in Amsterdam en kwam in 2007 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Tot een doorbraak in de hoofdmacht is het nog niet gekomen. De aanvaller keert in de zomer in principe terug bij Ajax. "Ik ben op een leeftijd dat ik veel moet spelen. Ik zit bij PEC in de flow van iedere week een wedstrijd spelen onder een goede trainer en dat voelt goed. Het liefst keer ik in de zomer terug bij Ajax, maar ik wil niet alleen maar op de bank zitten. Ik heb een contract tot 2019, dus uiteindelijk hoop ik in de basis te komen als linksbuiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner