01.04.2016 21:53

Sparta moet feestje uitstellen na gelijkspel

Thomas Verhaar (r.) gaat binnendoor bij Kenny van der Weg (l.) tijdens de competitiewedstrijd Sparta Rotterdam - NAC Breda. (01-04-2016)

Sparta Rotterdam is vrijdagavond nog geen kampioen van de Jupiler League geworden. De Kasteelheren kwamen niet voorbij NAC Breda en zagen concurrenten VVV-Venlo en FC Eindhoven geen punten verspelen. Net als twee weken geleden tegen Fortuna Sittard eindigde het treffen in 1-1.

De Jupiler League-kraker begon spectaculair met een strafschop voor NAC Breda. Divine Naah werd naar de grond gewerkt na een solo door het Rotterdamse strafschopgebied. Topscorer Sjoerd Ars profiteerde echter niet van het buitenkansje en zag doelman Roy Kortsmit reddend optreden. Sparta rechtte de rug en kreeg mogelijkheden via het hoofd van Michel Breuer en een schot van topscorer Thomas Verhaar.

Het spel golfde op en neer waardoor het uitverkochte Kasteel zo nu en dan aardig kon genieten. Roland Bergkamp had na ruim een kwart wedstrijd de uitgelezen mogelijkheid om Sparta op voorsprong te zetten. NAC-verdediger Kenny van der Weg herstelde echter net op tijd zijn fout met een goede tackle op de bal. Het jarige Sparta kon bij een ruststand van 0-0 het kampioensfeestje in ieder geval vast uitstellen. Concurrenten VVV-Venlo en FC Eindhoven hadden namelijk beiden een 2-0 voorsprong te pakken in hun duels.

NAC begon ook in de tweede helft beter dan de thuisploeg. Al vroeg maakte Ars zijn fout goed door de trekker op het juiste moment over te halen. De aanvoerder kreeg alle tijd na een voorzet van Donny Gorter en knalde van dichtbij raak: 0-1. Sparta had het lastig en NAC rook bloed. De bezoekers kregen mogelijkheden op meer doelpunten. Van der Weg zag bijvoorbeeld een inzet bij de tweede paal op knappe wijze gered worden dor doelman Kortsmit.

Uit het niets kwam Sparta twintig minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Ryan Sanusi werd aangeraakt en belandde vervolgens in de bovenhoek: 1-1. Doelman Ten Rouwelaar was zodoende kansloos op het schot van de Belgische middenvelder. NAC werd in de slotfase nog gevaarlijk, maar vond telkens de uitblinkende Kortsmit op haar weg. Door het gelijkspel en de winst van VVV en Eindhoven moet Sparta het kampioensfeestje voorlopig uitstellen. Volgende week gaat de ploeg van Alex Pastoor op bezoek bij Helmond Sport.

Door: Koen Larmit