02.04.2016 22:42

Hoofdrol voor Ziyech bij comeback Twente

FC Twente heeft zaterdagavond in een geweldige wedstrijd een 2-0 achterstand op bezoek bij Willem II omgebogen in een 2-3 overwinning. Het was niemand minder dan Hakim Ziyech die de hoofdrol opeiste bij de comeback van de Tukkers.

In het eerste bedrijf was Willem II heer en meester. Al na zeventien seconden was het Erik Falkenburg die vanaf twintig meter de bal in de linkerhoek wist te krullen na balverlies van Jerson Cabral (1-0). Daarmee tekende de middenvelder voor het snelste Eredivisiedoelpunt (en tevens zijn tiende treffer) van dit seizoen. Ook in de fase die hierop volgde was Willem II de bovenliggende partij. Zo schoot Lucas Andersen net voorbij de kruising.

Twente had op haar beurt weinig te vertellen in het Koning Willem II Stadion, maar uit het niets was het Ziyech die namens de Tukkers fraai op de lat schoot. Niet veel later kreeg de ploeg echter een nieuwe tik te verwerken toen Andersen alleen op Nick Marsman af kon en keurig de 2-0 binnenschoof.

Na de theepauze was het Twente dat fanatiek op jacht ging naar eerherstel. Het was Ziyech die de hoofdrol speelde in een knappe comeback van de bezoekers. Na een klein uur schoot de Marokkaanse international een vrije trap vanuit bijna onmogelijke positie in de korte hoek (1-2). Ruim tien minuten later omspeelde hij een aantal Willem II-verdedigers voordat hij op Kostas Lamprou schoot, waarna Chinedu Ede de rebound binnentikte (2-2). Even daarvoor hadden Jerson Cabral en Oskar Zawada de lat al geraakt.

Bij het ingaan van de slotfase was het Twente dat de comeback in Tilburg compleet maakte. Aan de linkerkant van de zestien kregen de Tukkers wederom een vrije trap. Uiteraard was het Ziyech die achter de bal ging staan en op magistrale wijze in de verre hoek schoot (2-3). Hierna volgden er nog mogelijkheden aan beide zijden, maar het was Twente dat uiteindelijk de drie punten mee naar huis kon nemen.

De ploeg stijgt daardoor naar de tiende plaats. Willem II blijft vijftiende doordat Excelsior zaterdagavond eveneens verloor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner